***       Водещите вечерни новини       на 11 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 11 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Здравният министър Хинков: Няма да остана след ротацията. Еквадор обменя стара руска техника със САЩ, Русия е недоволна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 януари   

 

„ Няма да остана министър след ротацията “. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков преди съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето. 

„ Имам чувството, че нямам политическа поддръжка от групата, която ме издиганала. Тъй като ще има промяна на конфигурациите с политическо болшинство, точно неговата реакция по мои управнически решения ми подсказва, че би трябвало да се отдръпва след ротацията “.

***

***

Бившият началник на Митница Свиленград Тодор Караиванов е дефинитивно наказан за взимане на рушвет. Присъдата на Върховен касационен съд е 5 години условно и 5 години да не заема служба в държавната администрация. Трябва да заплати и санкция от 5000 лв., заяви БТВ.

***

Софийският градски съд заседава по делото против Радостин Василев. Депутатът е обвиняем за това, че е опитал да оказва напън към някогашния депутат Христинка Иванова.

Днес на разпит са призовани няколко депутати от " ИТН " (ИТН), измежду които са Николай Радулов, Иво Атанасов и други

***

„ Доносникът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Михаил Суслин почина при съмнителни условия в Москва “, това написа украинската медия УНИАН.

***

„ Променяйте света, само че не и метода ми на живот " - манталитетът на германците може да се опише с тези думи на българския политолог Иван Кръстев, изречени през 2023 пред немския " Шпигел ".

Вътрешната настройка на Германия не е била подготвена за рецесиите и шоковете, споделя още Кръстев. " Последните 30 години са били толкоз положителни, че хората не желаят вчерашният ден да си отива. "

***

„ Иран отвлече гръцкия танкер " Свети Николай ", съобщи Ройтерс.

„ Военноморските сили на Ислямската република през днешния ден задържаха американски петролен танкер в Оманския залив със правосъдна заповед ", заяви иранска държавна медия, която се базира на военното министрество в Техеран.

„ Не е ясно за какво иранските медии дефинират кораба като американски кораб ", означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Властите в Еквадор задържаха още един нарколидер. Петима души са убити при интервенцията за възобновяване на сигурността, съобщи БТВ.

За последните дни са направени близо 330 ареста.

***

Руското посолство в Еквадор е уведомило управляващите на южноамериканската страна, че изпращането на съветско съоръжение в Съединени американски щати би било неприятелска стъпка. Това е декларирал съветският дипломат в Кито Владимир Спринчан, съобщи РИА Новости.

„ Властите на Еквадор бяха осведомени за позицията на Русия, че американците не би трябвало да изпращат съветско съоръжение, изключително откакто то се назовава скрап. То е належащо на тези, които знаят по какъв начин да боравят с съоръжение, създадено в Русия (Украйна), и предупредихме управляващите, че това би било неприятелска стъпка ", е декларирал дипломатът.

***

Brexit май се оказа доста огромна популистка лъжа…

Лейбъристкият кмет на Лондон Садик Хан декларира, че излизането на Англия от Европейския съюз към този момент е довело до 6-процентно стесняване на стопанската система, което възлиза на 140 милиарда паунда (над 322.28 милиарда лева), оповестява Financial Times.

Садик Хан е показал изследване, съгласно което стопанската система на Обединеното кралство е станала със 162 милиарда евро по-малка, в сравнение с би била, в случай че страната беше останала в Европейски Съюз.

Независимият разбор на Cambridge Econometrics, направен по поръчка на кметството, демонстрира, че националната стопанска система е с шест % по-малка, в сравнение с би била, в случай че Лондон бе останал в митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР